Digitális zeneipar

Daniel Antal, CFA

19/11/2019

Áttekintés

⯈ A piaci kereslet tényezői - az eladások lehetőségei és korlátai

⯈ Tényszerűen a zeneiparról - hogyan áramlanak a jövedelmek, és hogyan lehet tényszerű adatokat rögzíteni?

⯈ Mire van a zenészeknek szüksége? - hogyan lehet céltudatosan fejleszteni a hazai zeneipart vagy annak cégeit?

⯈ Szabályozási kérdések 2020-ban

⯈ Üzletfejlesztési kérdések - algoritmusok, üzleti intelligencia, automatizáció.

Kérdések és kapcsolatfelvétel ⯈ az előadóval.

A ⯅ ⯆ nyilakkal lehet egérrel, a tablet képernyőjén vagy a billentyűzet segítségével egy-egy témakörben több illusztrációt megnézni. A ⯇ ⯈ nyilak segítenek a témakörök közötti választásban.

A piaci kereslet tényezői

  • A régió háztartásainak a zenei és filmes tartalmak vásárlására ⯆ vonatkozó hajlandósága és az erre fordítható költségvetése meglehetősen alacsony.

  • A KKE zeneipar ⯆ nem versenyképes a mozival, televíziózással és más szórakoztatási formákkal szemben. Jobban szervezett értékesítésre, marketingre, jobb kollektív menedzsmentre és jobb árazásra is szükség van.

  • Independent labels and publishers must keep an eye on the problems of the live music sector, because currently this keeps their artists in the music profession.

  • ⯆ Collective management will not make independent labels rich, but a functional, respected, transparent collective management is a basic need in any emerging market from Eastern Europe to Latin America.

  • Eznnek a témakörnek az átugrásával a ⯈ szabályozási kérdések léphet tovább.

Hangfelvételek kereslete

A régió háztartásainak a zenei és filmes tartalmak vásárlására vonatkozó hajlandósága és az erre fordítható költségvetése meglehetősen alacsony. Ez egy olyan hosszú távú piacfejlesztési probléma, amin minden szereplőnek közösen kell dolgoznia. Rövid távon mindez nagyon fontossá teszi a régióban mindenhol az otthoni másolás megfelelő kompenzációját és a value gap kezelését.